Natro'nun Ödeme Sayfası Artistliği - SSL Süs İcabı

Natro, Türkiye'nin en bilinen web sitesi barındırma hizmeti sağlayıcılarından biri olmakla birlikte bu aralar tuhaf bir uygulama yapıyor. Kendi hizmetlerini kullanan birim gibi web tasarımcılar için hazırladıkları ödeme sayfasında kredi kartı bilgileri girilirken, kredi kartının gerçek görüntüsünü oluşturuyorlar. Görsellerde de göreceğiniz gibi, aslında basit bir grafik tasarımcı marifeti gibi görünen bu zekice hareketi Natro neden bu kadar benimsemiş, anlamak kolay değil. Düşünsenize; dolandırıcılar kredi kartı bilgilerini çalmak için bankamatiklere gizli kamera takıyor, sahte uygulamalarla telefonlara sızıyor, keylogger denen tuş kaydedici yazılımlarla bilgisayardaki tuş girişlerini kayıt altına alıyor... Natro ise ödeme sayfasına artistik bir simulasyonla "al kardeşim, arkadaş tuşlara basarken göremediysen koca ekrana yansıtayım kredi kartı bilgilerini" diyor... Natro'sun sen arkadaş, nedir bu EML öğrencisi free lensır kafası yahu?

Bir de sayfada SSL var, gülesim geliyor ama gülemiyorum...

Devin Patrick Kelley Kimdir

San Antonio'daki Sutherland Springs First Baptist Kilisesi'ndeki ayinde bulunanların üzerine çok sayıda ateş açan Devin Patrick Kelley'in kim olduğu kısa sürede ortaya çıktı. ABD'nin yine "terör" kelimesini kullanmaktan kaçındığı görülen olayın faili eski bir hava kuvvetleri askeri.
Amerika'daki son saldırıyı gerçekleştirilen ve polis tarafından öldürülen Kelley, 2010-2014 yılları arasında New Mexico'daki Holloman Hava Kuvvetleri Üssünde askerlik yapmış. 2012 yılında eşi ve çocuğuna saldırı iddiasıyla dava edilmiş.
Kelley, İnternet'te paylaştığı özgeçmişine göre geçtiğimiz yaz Texas'taki bir su parkı için güvenlik görevlisi olarak çalışmış. Araştırmacılar Kelley'nin örgütlü terörist gruplarla bağlantılı görünmediğini söylüyor. San Antonio'nun dışındaki bir kenar mahalle (banliyö) olan New Braunfels'ten olduğuna inanılan şüpheli, olay yerinden uzaklaştıktan sonra arabasında ölü bulundu. Yetkililer, polis tarafından veya silahlı yakınında yaşayan bir kişi tarafından vurularak vurulmadığı veya kendinden kaynaklanan bir yaradan öldüğünü savunsa da polis tarafından isabet ettirilen kurşunlara bağlı olarak öldüğü kabul ediliyor.
Polis, ilk basın toplantısında Kelley'nin adını vermedi. Saldırganı sadece 20'li yaşlarında beyaz bir erkek olarak niteledi.
Araştırmacılar, Kelley'nin siyah bir tüfeğinin olduğunu ve Balina benzin istasyonunda İlk Baptist Kilisesi yakınlarında saat 11: 20'de balistik bir yelek giydiğini tespit etti.
Pazar gece düzenlediği basın toplantısında konuşan yetkililer, caddeyi kiliseye geçtiğini, aracını terk ettiğini ve ibadet yerinde bir Ruger AR saldırı tipi tüfek ateşlediğini söyledi. Kelley daha sonra kiliseye girip insanların kalabalığına ateş açılmasından şüphelendi.

CBS News'in yayınladığı Kelley'e ait fotoğraf



ABD Hükümeti bu saldırı için de terör sözcüğünü kullanmaktan çekiniyor. İslam ülkeleri ya da Güney Amerika ülkelerinden gelmeyen hiçbir olayı terör olarak nitelendirmeyen Trump ve ekürileri yine tepki çekiyor.

CANON Yazıcı B200 Hatası (Her Model İçin Geçerli)

B200 hatasının sebebi gerilim hatasıdır ama telaşa gerek yok. Bu gerizekalı yazıcılar genellikle kartuşlardaki temassızlık mı desem, kondansatör bilmem nesi mi desem, arada yapıyor. Kolay çözüm:
1. Yazıcıyı kapat yeniden aç.
2. Işık yanınca hemen üst kapağı aç, kartuşlar hareketlensin.
3. Kartuşların yerine geçmesini beklemeden (biraz kaymaya başlayınca) kapağı geri kapat.

Çözüm olmazsa:
Kartuşları çıkarıp geri tak

Yine olmazsa:
Kartuşların çip gibi görünen kısımlarını tüylenmeyen kuru bez ile hafifçe sil, geri tak.

Yine olmazsa:
Google'a gir: "En iyi küfürler" yaz ve başına yazıcının markasını koyup tekrarla...

Kala Brown Kimdir ve Nerede Bulundu?

Kala Brown (30) 3 Kasım 2016 günü bir konteynerin içinde köpek gibi bağlanmış halde bulundu. İçinde bulunduğu konteynerin sahibi cinsel suçlardan sabıkalı Todd Kohlhepp'tir.


Kala Brown ve erkek arkadaşı Charlie Carver 31 Ağustos'tan bu yana kayıptı ve tüm Amerika bu olayı konuşuyordu. Polisin ayrıntılı iz sürme çabaları sonunda Todd Kohlhepp'e ait bir araziye baskın yapıldı. Polis köpeklerinin koku alma yetenekleri sayesinde kısa sürede bir konteyner içerisinde bulunan kurbana ulaşıldı.

Çin Malı Kullanın Çünkü...

Çin Malı Kullanın Çünkü...

Ucuzdur.
İşin esprisi bir yana, Çin mallarının özellikleri şunlardır:
  • Pahalıdır. Bilindiği gibi çoğu Çin malı ürünün ömrü azdır. Kısa sürede bozulur ve size yeni bir masraf çıkartır.
  • Zevksizdir. Çin malı ürünlerin tasarımları ya zevksizdir ya da kaliteli ürünlerin kopyasıdır. Tasarımını beğendiğiniz ve kopya olmayan birkaç Çin malı ürün gördüyseniz onları da başka ülkelerin markaları tasarlayıp Çin’in fabrikalarında ürettirmişlerdir.
  • Kalitesizdir. Çin malı ürünlerin sıradan bir fabrikaya göre çok daha fazla kapasiteye sahip olan Çin fabrikalarında üretilmesi nedeniyle ki buna sürümden kazanmak deniyor, bu ürünlerin ya ucuz kanserojen maddeler içermekte ya da dayanıksız hammaddelerden üretilmektedir. Bu nedenledir ki bilinçli müşteriler Çin malı ürünleri çocuklarından uzak tutmak için çaba gösterirler.
  • Vicdansızlıktır. Çin fabrikalarında işçilerin kölelik koşullarında çalıştırıldığı, Türkiye’dekinden bile daha az asgari ücretler verildiği, çalışma saatlerinin sosyal yaşama zaman bırakmadığı, çoğu işçilerin fabrikalarda yatıp sadece hafta sonları dışarı çıkabildikleri bilinmektedir.

Bunların dışında Çin malı ürün kullanmanın başka sorunları da bulunuyor. Örneğin, Türk malı satın almak isteyen bir müşteri, yerli marka bir ürünü satın alıp eve götürdüğünde altında “Çin’de üretilmiştir” yazısını görüyor. Bu yazı, Türk markasının gidip Çin’deki bir fabrikaya o aldığınız üründen binlerce üretmesi için tonla para döktüğü anlamına geliyor. Türkiye’de bu kadar işsiz, bu kadar maden, bu kadar üniversite, bu kadar meslek kursları, bu kadar enerji alımı, bu kadar sanayi altyapısı varken pek çok Türk firması gidip Çin fabrikalarına para döküyor. Bu ürünlerin üretiminden tek bir Türk işçisi tek bir kuruş kazanmıyor. Bunu kabullenmek de ayrı bir vicdan meselesidir.
Unutmadan… Çok satılanın fiyatı doğal olarak ucuzlar.

Reeder W100i Klavye Görmeme Sorunu Çözümü

Reeder W100i 2si 1 arada tablet PC'nin kendi klavyesi bir süre sonra çalışmaz olabiliyor. Nedenini bilmiyorum ama denenmiş çözümü çok basit:
1. Ayarlar
2. Cihazlar
3. Yazma
4. "Tablet modunda değilken ve bağlı bir klavye olmadığında dokunmatik klavyeyi veya el yazısı panelini göster" seçeneğini "Açık" yapın.
Geçmiş olsun.
Reeder W100i Klavyeyi görmüyor ya da klavye bağlanmıyor ya da klavye çalışmıyor arızasının çözümü bu şekildedir.
Blog sitemizdeki reklamları tıklamayı unutmayın...

Bir Saflık Hikayesi Daha: Tecavüzcü Olarak Adı Çıkan Mizahçı

 Adı Furkan Topalmış. Artık sanırım buna inanmak gerekiyor. Çünkü güncel bir  Facebook hesabı var, iletişim kurduğu gerçek hesaplar var vs.
Kendisi, artık hangi tuhaf arkadaşı yaptıysa, sosyal medyada dolaşan "tecavüzcü" sıfatıyla biliniyor. Bu sahte paylaşımın sosyal medyada hızla yayılması ve üniversite mezunları ve hatta güya